Rokotukset

Säännölliset rokotukset ovat tärkeitä sairauksien ennaltaehkäisyssä.

Milloin rokotetaan?
Kissan- ja koiranpennuille suosittellaan ensimmäistä kolmois- tai nelosrokotetta noin 12 viikon iässä ja tehosterokotusta noin 16 viikon iässä. Rabiesrokotus suositellaan annettavaksi ensimmäisen kerran 18 - 20 viikon iässä. Seuraava rokotuskerta on vuoden iässä, jonka jälkeen rokotukset uusitaan 1 - 3 vuoden välein.

Kolmois- vai nelosrokote, mikä suoja?
Koirien kolmoisrokotus sisältää suojan tarttuvaa maksatulehdusta, penikkatautia ja parvoripulia vastaan. Nelosrokote sisältää edellämainittujen lisäksi suojan myös kennelyskää vastaan.
Kissojen nelosrokotteessa on suoja kahta eri kissanuhan hengitystietulehdustaudin-aiheuttajaa, kissaruttoa sekä klamydiaa vastaan.

Muistathan matokuurin?
Lemmikille tulisi antaa matokuuri noin kaksi viikkoa ennen rokotusta mahdollisten suolistoloisten varalta. Tämä on erityisen tärkeää pentuvaiheessa.
Lisätietoja
Voit tarvittaessa kysyä lisätietoja neuvontanumerostamme 010 420 2009 tai varaa aika P. 010 420 2000. Autamme mielellämme!
Koirille ja kissoille voimassa oleviin rokotussuosituksiin ja -ohjeisiin voit tutustua yksityiskohtaisemmin allaolevien linkkien kautta.

Ohjeet näyttelyssä käyvien koirien ja kissojen rokotuksista